DB biltåg Hamburg-Alessandria, Italien (nedlagd 2014)

(Klicka på bilderna för större format)

Lastning av bilar i Hamburg
Här är några bilder från DB Autozug i Hamburg-Altona när vi skulle lasta på bilen på tåget och åka till Alessandria i Italien. Det som vi upplevde som märkligt vid ombordkörningen var att för att komma till uppkörningsrampen var vi tvungna att köra in på ett köpcentra, där fordonstrafik inte förekommer normalt utan bara en massa folk som är ute och shoppar. Där fick man smyga fram i krypfart, för att inte störa de tyskar som var ute och handlade, Inte riktigt likt tyskarnas känsla för organisation och ordning, men allting gick ju bra så inget att klaga på. Dock skall man tänka på att inte aktivera larm på bilen, då det aktiveras av alla skakningar i tåget och risken är då överhängande att batteriet är slut vid ankomsten till destinationen.

Avgång med DB Autozug mot Italien
Vi lämnade Hamburg-Altona vid 14-tiden och tog plats i vår kupé där vi alltså var 5 personer. Vi hade bokat en liggkupé med fem sängplatser, och det innebar att det var en enklare bäddning med filtar och lakan.  Framåt sextiden gick vi till restaurangvagnen för att få något i magen, men det var tyvärr den sedvanliga tyska maten, vilket ingen av oss är speciellt förtjusta i. Jag beställde också en öl, och det visade sig vara weissbier, vilket jag absolut inte kan med att dricka. Men hungriga som vi var, så åt och drack vi upp vår beställda mat och dryck samt gick sedan för att knoppa in. Jag kan lova att det var trångt, så det gällde att alla höll sig i sina respektive sängar. Men med ett gott humör så hade vi faktiskt riktigt roligt. och spelade sällskapsspel till det var dags att sova. Det var varmt och skönt ute, cirka arton plusgrader så vi lät kupéfönstret stå på glänt, då liggkupéerna inte har luftkonditionering som sovkupéerna.

Sömnen var god
Alla i familjen somnade gott och jag vaknade vid fyratiden på morgonen av att tåget saktade ner. Vi passerade då Lago de Garda, och utsikten var hänförande med solen som sakta steg vid horisonten. Efter att ha njutit av denna fantastiska utsikt så somnade jag om och vaknade av att de i högtalarna ropade ut att vi var framme i Alessandria i Italien kl. 07.30. Helt perfekt! Efter att ha lämnat Alessandria, hade vi ungefär 260 km kvar till vår slutdestination. Suveränt skön början på semestern och jag var för en gång skull utvilad och var ändå nere i Italien! Se även vår resa med AutoZug till Lörrach i Sydtyskland.

Välkommen att skriva en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.