Göteborg

 

En helg i rikets andra stad
Då har vi tillbringat ännu en helg i rikets andra stad Göteborg, eftersom vi lovat ungdomarna en kväll på Liseberg. Göteborg är verkligen en promenadstad, då man vandrar och vandrar och hela tiden finner mer att titta på och utforska. När vi anlände till Göteborg med bil, så hade vi bestämt att bilen skulle vi ställa i ett parkeringshus och ta spårvagnen varthän vi skulle. Men eftersom vädret var bra så blev det att vi promenerade hela tiden istället, och ingen uttryckte missnöje eller tyckte det var jobbigt. När man gick från Nordstans köpcentrum (extern länk) söderut ut mot Avenyn, skulle flickorna självklart titta i butikerna vi gick förbi, och kunde efter några butiksbesök konstatera att alla vi mötte på var uppriktigt trevliga och intresserade av oss som kunder.

Göteborg från kanaler och sjösidan
Efter att genat över Grönsakstorget kom vi till Paddans rundtursbåtar (extern länk), och fick idén att åka på en rundtur. Jag kunde konstatera att förra gången jag åkte med Paddan var jag fyra år gammal, så det var ett antal år sedan. Det var härligt att komma ut på Göteborgs kanaler igen och se staden ur ett annat perspektiv. Vi passerade ”Osthyveln” (länk till Wikipedia), en bro som är så låg att alla passagerare fick lägga sig ned på golvet för att vi skulle kunna passera. Vi körde ut på Göta Älv och fick se all nybyggnation av bostäder där tidigare Eriksbergs varv legat. Vi passerade barken Viking (extern länk), ostindiefararen Götheborg (egen sida) och där låg också den gamla trotjänaren S/S Bohuslän (extern länk) Efter en tur på Göta Älv svängde vi åter in på kanalerna igen. Senare passerade vi Trädgårdsföreningen(extern länk) och fick gira ca. 95 grader vid Slussen (extern länk) för att komma igenom. Allt som allt en mycket trivsam rundtur på ungefär 50 minuter som varmt kan rekommenderas.

Ett måste är att besöka Liseberg
Senare på dagen skulle vi möta våra gamla vänner Caisa, PA, Matilda och Viktor vid Liseberg (extern länk)och göra oss en helkväll tillsammans. Tyvärr kunde vi konstatera att när ungdomarna väl köpt åkband och bestämt sig för vilken attraktion de skulle åka, så var väntetiden ca. 45-50 minuter, vilket tyvärr sänkte humöret.

Långa promenader kräver god mat på Restaurang Kometen
Efter vårt besök på Liseberg föreslog PA att vi skulle gå och äta på Restaurant Kometen 
(extern länk)  som fyllde sjuttiofem år 2009, och ligger på Vasagatan. Stället har övertagits av Leif Mannerström, som tidigare innehaft Sjömagasinet (extern länk) under många år, och där serverat havets läckerheter. PA beställde bord och vi fick äta riktig svensk husmanskost, när den är som bäst. Hela restaurangen hade en atmosfär som präglats av de otaliga konstnärer, artister, musiker och författare som besökt Kometen genom åren. Väggarna var fyllda av konst från många av konstnärerna. Servicen var det bästa du kan tänka dig och maten var älskad av alla i bägge familjerna. Så Restaurant Kometen, ni får fem guldstjärnor av oss av fem möjliga för en mycket trivsam kväll , mycket bra service och fantastisk husmanskost.

Hotell First G ovanpå Centralstationen
Efter en suverän dag i Sveriges vänligaste stad, är det dags att sent på kvällen styra stegen mot vårt hotell, som ligger ovanpå Centralstationen, och heter First Hotel G. Ett i mitt tycke bra hotell med god frukost och en standard som ligger väl över normal hotellstandard. Tyvärr tvingas man parkera bilen i parkeringshuset vid Femmans köpcentrum, vilket innebär att du kommer ut i fel centrumzon och får köra runt centrum ett varv om du skall till hotellet för att lasta väskor och familj. Men man kan inte få allt här i världen!

4 svar på Göteborg

 1. Lena Björndahl skriver:

  Treans spårvagn vid Femman – haha, det är bara en göteborgare som inte märker hur lustigt det låter!

 2. Lena Björndahl skriver:

  Det måste vara nån vidvinkel du använder på flera av stadsbilderna… snyggt!

  • lelleswede skriver:

   Hej Lena!
   Ja jo det stämmer, det är min vidvinkelzoom Canon 17-40mm f/4L som är både praktisk när man reser samt ger underbara färger.
   Hälsar
   Lennart

Välkommen att skriva en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.