Hej och välkomna till min sida, med foton från när och fjärran i Europa

Lite om mig själv och mina bilder
Mitt namn är Lennart och jag har länge funderat på att sätta upp en hemsida med framför allt mina foton, men också mina tips och erfarenheter. Nu kände jag att det var dags att låta er som besökare få se det som jag har fångat genom mina kameror, genom åren.  Så alla hälsas välkomna att titta in och drömma er bort för en stund eller bara se om ni tycker om de bilder jag lagt upp här.

Hur du tar dig fram på mina sidor
Högst upp på alla sidor finner du rubrikerna, som är huvudrubriker. Under respektive rubrik finner du ett antal underrubriker, som på något sätt har en koppling till huvudrubriken.  Jo, du kommer att förstå när du ställer muspekaren på respektive huvudrubrik!
När ni nu besöker min hemsida, så ett tips är att alla bilder finns i större format, bara klicka på dem så får ni en större bild och kan navigera med hjälp av pilarna på höger respektive vänster sida om aktuella bilden. Vill du lämna det större formatet av bilder, klicka då på det svarta mellanrummet mellan bilderna. Vill du stänga bilderna, klicka på det lilla krysset upptill till höger, så kommer du tillbaka till den sidan du besökte senast.

Resa i Europa
Vad det gäller resor så tycker jag mycket om att köra omkring i Europa på semestern, som erbjuder mycket sevärt.  Vill ni läsa om mina resor i Italien, så klicka på denna länk.

Njuta av semestern
Jag kan lova er att alla i familjen tycker bilresan genom Tyskland är skön att slippa. Om man som i vår familj bara har en person som är villig att köra i utlandet, så är det hur skönt som helst att vakna på morgonen på tåget, utan att ”ha en massa Autobahn-stress” i kroppen”. Vetskapen om att ha färdats över 1000 kilometer under natten, medan vi sitter och äter frukost på tåget, är helt suveränt. I och med att priserna på bränsle tenderar att stiga år efter år, så blir biltåget ännu mera konkurrenskraftigt i förhållande till att köra hela vägen.
Vill du av någon anledning uppleva Europa ur Autobahn-perspektiv, så har jag lagt upp en sida här om tips, råd och upplevelser från när jag under alla år körde Autobahn. Det är ju egentligen hela idén med semester, koppla av, njuta och ha det riktigt bra.

Länkar
På höger sida finner ni länkar till sajter som jag själv tycker om att besöka, för att bara surfa runt eller exempelvis kolla hur vädret är i Italien. Vintertid kan det var mysigt att titta på det gynnsamma vädret vid Italienska Rivieran, (foton från Vallecrosia och Bordighera) när vinterstormarna tjuter runt knutarna här på Söderslätt i Skåne (foton)

Ur ett fotoperspektiv
Men å andra sidan är det fascinerande ur ett fotoperspektiv att se vad minusgrader och snö kan åstadkomma, som här från Sveriges sydligaste udde (foton från Smygehuk)
Men jag tycker att Skåne är som vackrast på sommaren, när rapsen blommar och insekterna (makrofoton) börjar pollinera våra blommor. Alla dessa dofter som sprids med den svaga vinden, fåglarnas kvittrande, våra katter som sträcker ut sig på trädäcket, våra hundar Jack och Dina som ligger bredvid och sover. Själv sitter jag och
min fru Eva och njuter av ett gott italienskt vin, det är livet i ett nötskal!

Upphovsrätt
Så känn er välkomna att besöka min sajt, dock faller allt innehåll under lagen om copyrightskydd, vilket innebär att det inte är tillåtet att ladda ner något innehåll utan mitt skriftliga tillstånd! Kontakta mig gärna om intresse skulle finnas för att använda bilder i något annat sammanhang. (länk från ”http://www.javascript.nu/copy.shtml”)

41 svar på Hej och välkomna till min sida, med foton från när och fjärran i Europa

 1. Linnea skriver:

  Heeeeeej! :d
  Hemsidan blev ju jätte bra! Love u 🙂

 2. eva alm andreasson skriver:

  Den var trevlig

 3. Hans Wallin skriver:

  Hej Lennart.

  Strålande som vanligt. Hemsidan blir bara bättre och bättre. Med glädje går jag in och tittar. Man blir verkligen glad och att se allt fint som ni upplever.
  Från din vän Hasse W.

  • lelleswede skriver:

   Hej Hasse!
   Tack för de värmande orden. Alltid lika roligt att ni tycker om hemsidan, för det var egentligen mitt syfte när jag byggde den att förmedla de ögonblicksbilder jag har upplevt.
   Men det som också är viktigt är att göra det på mitt sätt.
   Hälsar
   Lennart

 4. Hans Wallin skriver:

  Hej Lennart.
  Alltid lika roligt att tillsammans med min sambo titta på dina utsökta resor. Mycket lärorikt och man får många ideer vad man bör resa under sommaren. Ett stort tack Lennart. Kom gärna med mera vi väntar jag och min sambo Christina.
  Hasse W.

  • lelleswede skriver:

   Hej igen Hasse.
   Tack för din kommentar! Kul att kunna inspirera andra till resor, som är både spännande och lärorikt. Det är meningen att det skall komma mera, men tiden räcker inte riktigt till just nu då vår stora trädgård pockar på uppmärksamhet. Men det skall komma mera inspiration, jag lovar. Men som jag uttryckt tidigare, det blir bara inom Europa då jag gillar att köra på våra semestrar. Så den som väntar på något gott, får vänta ett tag till….. 😉 Ha en riktigt fortsatt skön helg!
   Hälsar
   Lennart

 5. Ellie skriver:

  Vad fin hemsidan är, och alla bilder såklart ! 😀

  • lelleswede skriver:

   Tack så mycket Ellie. Kul att du tycker om den, men det skall in mycket mer bilder och text från alla resor jag gjort. Men tyvärr räcker inte tiden till nu, då trädgård och båt kräver uppmärksamhet. Men kul att du tyckte om den.
   Hälsar
   Lennart

 6. Anna skriver:

  Hej du, nu väntar vi spänt på nya foton 🙂 Ta en regning dag och strunta i trädgården! kramar

  • lelleswede skriver:

   Hej Anna!
   Ja du har så klart rätt. Det finns en hel del nya foton att lägga upp men tiden har inte räckt till riktigt. Men med det sk-tvädret i har fått nu så bör jag ta mig tid att lägga ut de nya fotona.
   Ha det bra!
   Kram
   Lennart

 7. Lena Björndahl skriver:

  I love länkar!
  Det är inte bara god ton, det är älskvärt!

 8. Världens bästa båtbyggare skriver:

  Hallå.
  Fina bilder, men bilden på Tur80 måste va bra gammal för så har inte jag sett henne på många år:-)

  • lelleswede skriver:

   Hej Bosse!
   Tack för din kommentar, även om den var aningen besk! Men i och för sig hade jag blivit förvånad om den inte hade varit det.
   Hon har aldrig varit finare än vad hon är nu, har du inte sett teaken, den är som om den var ny i år!
   Nu är det dags att ta upp henne, så får vi se vad vi hittar på till nästa år.Kul att du hittade hit!
   Hälsar
   Lennart

 9. Laila skriver:

  Men jag hittar ju inte din e-mailadress!!!!!

 10. Hans Wallin skriver:

  Hej Lennart.
  Man blir verkligen glad varje ggr man loggar in på din hemsida. Nu var det ett tag sedan jag slutade på NP och tappade adressen, men är nu på ggr igen. Skickar över detta till den vän som frågade efter denna.
  Ha det bra och hoppas få mycket mer från dina resor till sommaren.
  Hasse Wallin

  • lelleswede skriver:

   Hej igen Hasse. Tack för dina fina ord. Jag skall börja uppdatera igen och fixa och dona med mera bilder och texter, men det är mycket jobb så tiden räcker inte till riktigt.
   Ha det bra och njut av vårvärmen.
   Hälsar
   Lennart

 11. Anki Tammerkvist skriver:

  Hej Lennart!
  Vilken kanonfin sida du har, härligt att läsa och titta på alla fina bilder. Jag blev jätteglad för bilden med Ellinor och Emily. Tack, en riktig överraskning! Ha det gott! Kram Anki

  • lelleswede skriver:

   Tack så mycket Anki! Hoppas du hade en riktigt fin födelsedag. Det var ett rent nöje att fotografera dina båda döttrar, jag hoppas att de förstorade upp den som de hade tänkt?

 12. Hans Wallin skriver:

  Hej Lennart.

  Både jag och Christina ser fram mot att se vad du varit i sommar på dina resor i Sverige och Europa.

  Hasse Wallin

  • lelleswede skriver:

   Hej Hasse, vad roligt att höra ifrån er. Hoppas allt är bra med er och sommaren har varit bättre än i Skåne. Vi har som vanligt varit nere i Italien, och vi hade ett strålande väder under hela tiden med mellan 35-40 grader varmt i luften och 26 grader i Medelhavet. Så vi skall absolut inte klaga, möjligtvis på att det var för varmt då. Dock tar det tar emot att sitta och arbeta med hemsidan och bildbehandla alla bilder jag tagit under vår resa då det finns så mycket annat att pyssla med utomhus.
   Men det kommer så fort vädret börjar bli sämre, och det blir dags att krypa in igen.
   Ha det bra och hälsa Christina!
   hälsar
   Lennart

 13. Hans Wallin skriver:

  ´Hej Lennart. Jag och Christina önskar dej en God Jul och Gott Nytt År.
  Vi hoppas snart få se mer uppdateringar på din hemsida.
  Hasse o Christina

  • lelleswede skriver:

   Hej Hasse och Christina. Så roligt att höra ifrån er! Hoppas att ni har det bra och att allting är under kontroll? Här är allt som det skall och allting flyter på. Så jag vill passa på att önska er en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Hälsar Lennart

 14. LenaB skriver:

  Mäh… var är det nya temat?! 🙂

 15. Angelica skriver:

  Hej!

  En mycket bra hemsida med många intressanta resmål.
  I Juni åker jag ner mot Frankrike med min familj. Vi ska åka biltåg från Hamburg till Alessandria, och jag är lite nyfiken på vilka ställen, städer man åker förbi med biltåget. Såg att du åkt det och tänkte om du kunde berätta vilka platser man åker förbi 🙂
  / Angelica

  • lelleswede skriver:

   Hej Angelica
   Så glad jag blev att du tyckte om min hemsida!
   När det gäller biltåget till Alessandria, så går det ju på natten (som alla de andra DB Autozug) och vad jag vet så passerar man utanför Frankfurt, men sedan har jag tyvärr sovit. 🙂 Men som jag har skrivit så vaknade jag av en händelse vid femtiden på morgonen och öppnade fönstret i kupén, och tåget körde mycket sakta. Utanför fönstret såg vi en fantastisk vy av Lago Maggiore (eller om det var Gardasjön?), men en soluppgång som var helt fantastisk. Jag och min fru låg bara och njöt av denna fantastiska vy som var obetalbar. Men denna resa var nog den bästa av dem alla med biltåget, då vi som skall till Italienska rivieran, endast har c:a 320 km. kvar att köra från Alessandria. Ett tips är att om ni har gott om tid, så finner ni utanför Alessandria ett av Europas största Outlet-centras, Serravalle som bara säljer kända varumärken. Så om intresse finns, googla på Serravalle. Vi har dock bokat till Lörrach i år, då jag tycker mycket om att köra i Alperna och att vi eventuellt besöker goda vänner i Livigno, allt beroende på hur mycket tid vi har till förfogande. En fråga har jag dock, när jag talar med folk i allmänhet här hemma, så väljer huvuddelen att semestra i Frankrike framför Italien. Vad är det som får er att välja Frankrike framför Italien? För oss har alltid italienarna haft ett trivsammare lynne, mer genuint nyfikna på oss som turister och godare mat. Hoppas ni får en fantastisk fin semester i Frankrike! Och du, tack för att du tog dig tid att besöka just min hemsida.
   Hälsar
   Lennart

 16. Angelica skriver:

  Tack för ditt svar, 🙂 vi börjar veckan i Frankrike då vi hyr en lägenhet av en bekant för att sedan veckan efter fortsätta till Italien 🙂

 17. Agnes Edin skriver:

  Hej Leif,
  Vilka inspirerande bilder och inlägg du delar med dig av här! Jag hitatde din sida för några veckor sedan när jag var och letade inspiration till min och min sambos resa i Italien. Jag bloggar sjäv, mestadels om resor och undrar därför om det funnits möjlighet att komma i kontakt med dig via mail?
  Varma hälsningar
  Agnes Edin – resefantast

  • lelleswede skriver:

   Hej Agnes
   Tack för din kommentar och förfrågan.
   Självklart får du maila mig om du vill.
   Skickar mailadressen direkt till din maillåda.
   Många hälsningar
   Lennart

 18. Christer Ståby skriver:

  Hej Lennart,
  mycket trevlig hemsida med intresannt läsning och fina bilder.
  Åker till Italien i Juni och skall då göra ett besök till Bassano del Grappa (hittade din sida då jag sökte på det :-))

  /Christer
  (kollega i svall)

 19. Jonathan Fäldt skriver:

  Hej Lennart,

  Jag heter Jonathan Fäldt, från e-butiken http://www.kamda.se (Vi säljer kameratillbehör, med inriktning på kamerafilter) . Jag skickar detta mejl för att jag vill synas bland era länkar på höger sida.

  Du får gärna höra av dig till info@kamda.se om du är intresserad!

  Ha en trevlig dag!
  Med vänliga hälsningar Jonathan

 20. Linda skriver:

  Hej!
  Vilken inspirerande och välarbetad sida. En riktig guldgruva för mig som är sugen på att våga ta bilen för första gången till Livigno. Min fundering är om vägen i Schweiz och norra Italien mot LIvigno är mycket brant och kurvig eller åker man framförallt på mer breda motorvägar/autstradan i dalgångar. Är lite höjdrädd…
  Tack på förhand! Mvh Linda

  • lelleswede skriver:

   Hej Linda, tack för din vänliga kommentar.
   När det gäller att köra till norra Italien och/eller Livigno, så gäller det att var förberedd men aldrig rädd. Visst är det annorlunda att köra i Alperna jämfört med att köra i Skandinavien, men med god planering och veta vilka vägar man skall köra så kan det också vara en njutning. Så mitt råd till dig, Linda är att planera din resa i god tid, tänka på att i Alperna talar man aldrig om hur många kilometer det är mellan punkt A och B, utan helt enkelt hur lång tid det tar. Utöver vad italienaren uttrycker om hur lång tid det tar, lägg på minst hälften till så har du en bra tidsuppfattning, för vi är ju på semester och vill gärna njuta av det scener som passerar utanför bilfönstret. För det kan jag lova dig att du kommer att få uppleva underbart vackra scener, varthelst du åker i Alperna! Dock som jag nämner tidigare, var aldrig rädd för att köra i Alperna men ha respekt för de vägar du kör på samt att det är backigt. Vägarna i stort är breda som svenska landsvägar, men något kurvigare och fler backar. Din koncentration kommer att vara på topp när du kör i Alperna, så någon höjdrädsla är jag ganska säker på att du inte kommer att märka av. Tänk dock på att inte bromsa dig ner för backarna i Alperna utan använd växellådan. Samma växel uppför som nedför, för efter en uppförsbacke kommer det alltid en nedförsbacke. Så mitt tips är att planera i god tid, ta det bara lugnt och njut så kommer du att få en fantastisk bilsemester.
   Lycka till!
   Hälsar Lennart

 21. Hannes Thånell skriver:

  Hej!
  Undrar om bil tåg mellan Hamburg o Munchen finns kvar?? bil Caddy 2 vuxna 1hund, får man ta med hunden på bil tåg?? om nu tåget stannar på vissa stationer så hinner man ju av o kissa den, skall köra till kompisar i Montenegro,svar gärna på min epost
  bra sida du har 🙂
  mvh Hannes

  • lelleswede skriver:

   Hej Hannes
   Tack för ditt inlägg! Tyvärr har jag inget bra svar på din första fråga, om biltåg mellan Hamburg och München. Detta då det var lättare förr, när det var Deutsche Bahn som trafikerade och körde biltågen. Idag är det flera bolag som kör olika rutter så tyvärr får du se om du kan hitta genom de länkar jag har lagt ut på hemsidan, för jag har inte koll i dagsläget. Gällande hund så hade vi med oss vår hund för första gången till Italien förra året, och det enda som krävdes var en förhandsinformation till DB om att vi hade hund med oss. Dock är det som innan, jag har ingen aning då jag sökt information på de nya bolagen som trafikerar Tyskland, men tyvärr inte funnit någon helst information om det heller. Så sök så skall du antagligen finna, men jag har som sagt inte funnit något hittills. Ha en bra resa till Montenegro! Hälsar Lennart

Välkommen att skriva en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.