Perinaldo, en by i norra Italien

(Klicka på bilderna för större format)

Serpentinvägen
Perinaldo är en fantastisk liten by som endast ligger c:a tjugo minuters bilfärd upp i bergen mellan Vallecrosia och Imperia.  Vägen upp till Perinaldo är så där härligt vindlande, så att i vissa serpentinkurvor känns det som om man håller på att köra om sig själv emellanåt. Vägen har en mycket bra standard vilket gör den fantastisk rolig att köra. Parkera uppe i byn kan man göra på den stora parkeringen jämte polishuset eller vid kommunhuset. Bägge parkeringarna visar dock att de från början inte var byggda för bilar, då man tvingas lägga över fullt på ratten, men ändå backa för att komma in på parkeringarna. Det är massor av charm i sättet att både ta sig dit och att parkera.

Artighet är A och O
När man vandrar i byn möts man av vänliga människor överallt som hälsar artigt och samtidigt är lite nyfikna på besökarna. En dag i veckan är det marknad på det lilla torget i byn, då lantbrukarna kommer med sina grönsaker, olivolja samt ost för att säljas. Då är kommersen i full gång, och italienska språket kommer till sin rätt, när kvalitet och mängd skall diskuteras. Resten av veckan är det lugnt och stilla i den lilla byn, och som turist går man bara runt och njuter av all denna charm Perinaldo bjuder på.

Perinaldo is a comune (municipality) in the Province of Imperia in the Italian region Liguria, located about 120 km southwest of Genoa and about 30 km west of Imperia.
It is the birthplace of the 17th century Italian astronomer Giovanni Domenico Cassini.
(Text från och länkar till Wikipedia)

Välkommen att skriva en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.