Kitesurfing i Mossbystrand

(Klicka på bilderna för större format)

En promenad på Mossbystrand
En söndag under sensommaren var familjen ute och promenerade på stranden vid Mossbystrand. På avstånd fick vi se dessa kitesurfare som började göra i ordning sin utrustning för att surfa, då det blåste ganska rejält. Det var fascinerande att stå och titta på dessa duktiga surfare som lät vinden ta tag i fallskärmarna och låta dem utföra det ena spektakulära  hoppet efter det andra i den hårda vinden. Som tur är hade jag kameran med mig och fick tagit några foton av dessa kite surfare. Det blir att besöka Mossbystrand i sommar igen med rätt optik på kameran. Det gäller bara att veta när de kan tänkas vara där för att kite surfa!

Kitesurf, kitesurfning eller draksurfing är ett begrepp för segling med hjälp av kraftdrake på vatten. En friflygande vinge kontrolleras med två eller flera linor, oftast 4. Vanligast är att man kitesurfar stående på en wakeboardliknande surfbräda (Kiteboard).
(Text från och länkar till Wikipedia)

2 svar på Kitesurfing i Mossbystrand

  1. Gustav skriver:

    Hej Lennart! Trevlig och informativ blogg du har! Tänkte tipsa dig om en kitesurfingspot i Skåne där du garanterat kommer se kitesurfare en blåsig dag med västliga vindar, Habo Ljung i Lomma! Länken till southcoastsweden funkar förresten inte. Om du vill kan du alltid byta ut den mot gusty.se där du finner det mesta inom kitesurfing. Ha det bra och keep up the good work! 🙂

Välkommen att skriva en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.